Invoerrechten

Bestelling met een waarde minder dan 22 euro (altijd vrij van extra kosten)

Als u een bestelling plaatst die een waarde vertegenwoordigd van minder dan 22 euro, mag u dit gewoon vrij invoeren, hierover hoeven geen extra kosten te worden betaald. Deze 22 euro bevat de waarde van de producten die u heeft gekocht en de kosten van de verzending (gratis met Hongkong post en China post bij TrenditNow). Als u bijvoorbeeld kiest voor een snellere verzending door DHL moet u deze kosten bij de totale waarde van de bestelling optellen.

-Moet ik altijd invoerrechten / BTW betalen over een bestelling met een hogere waarde dan 22 euro?

Uw pakket met een waarde hoger dan 22 euro wordt niet altijd gecontroleerd door de douane (gebeurd steekproefsgewijs), het kan heel goed voorkomen dat uw pakket een waarde heeft van boven de 22 euro en er NIET uitgehaald wordt. Vooral kleine pakketjes worden in de meeste gevallen niet gecontroleerd.  Al onze deals zijn daarnaast zeer scherp geprijsd, dus al zouden er eventueel extra kosten bij komen is de deal nog steeds zeer aantrekkelijk en nog steeds stukken goedkoper dan dat u deze lokaal zou aanschaffen. 

Als uw bestelling er uit wordt gehaald bij de douane (steekproefsgewijs) en uw bestelling heeft een waarde van tussen de 22 euro en de 150 euro moet u hierover inklaringenskosten / BTW betalen (21%). De pakketten worden steekproefsgewijs gecontroleerd. Het kan dus zomaar zijn dat uw bestelling met een waarde boven de 22 euro de douane passeert zonder dat u hierover een factuur ontvangt. Bestellingen bij TrenditNow met een waarde hoger dan 22 euro worden in veel gevallen als deelleveringen verzonden, dit komt doordat wij leveren uit verschillende magazijnen en als de bestelling dus niet als 1 zending verzonden kan worden. Doordat wij deze als deelleveringen versturen wordt de waarde ook verdeeld en kan dus per deelleveringen weer onder de 22 euro uitkomen (dan komen er dus weer 0 euro extra kosten bij)

Reken voorbeeld:
Uw bestelling bij TrenditNow bedraagt totaal 40 euro en bestaat uit 4 verschillende artikelen met elke een waarde van 10 euro per stuk, deze zouden dan bijvoorbeeld als 2 deelleveringen aan u verzonden worden, de waarde per zending is dan 20 euro (onder de 22 euro en dus vrij van extra kosten, gratis invoeren)

-Bestelling boven de 150 euro

Als uw bestelling een hogere waarde vertegenwoordigd dan 150 euro moet u hierover ook inklaringskosten / BTW betalen (als de douane steekproef gewijs zou controleren). Bij een waarden van boven de 150 euro dient er nog 6% douane recht betaald te worden, ook hier geldt natuurlijk weer dat uw bestelling in deelleveringen verzonden zou kunnen worden doordat wij diverse magazijnen in China hebben. De waardes per zending zouden dan weer lager kunnen worden.

Afhandelingskosten

Mocht een zending ter controle ertussen uit gehaald worden en er wordt geconstateerd dat er BTW betaald moet worden kan het zo zijn dat Post NL afhandelingskosten doorberekend. Dit doen zijn voor de werkzaamheden die ze verrichten om de BTW aangifte te verwerken. Deze kosten verschillen per zending van 4,99 – 13.00 euro.

Heeft u vragen over uw bestelling of andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.